massage-prof.com
При поддержке центра Энергоинформационного развития и досуга "UNIVERSUM"
Главная » 2015 » Апрель » 17 » ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДІВ КИТАЙСЬКОГО МАСАЖУ ГУАША У РЕАБІЛІТАЦІЇ
ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДІВ КИТАЙСЬКОГО МАСАЖУ ГУАША У РЕАБІЛІТАЦІЇ
Практично невідомим для рефлексотерапії є китайський масаж гуаша. Переклад цієї назви: гуа - рух в одну сторону, шкребти; ша - погане, т. е. «скребти все погане». Це найдавніший вид китайського масажу. Для впливу використовується невелика пластинка, якою обробляють певні області, які включають в себе різні точки і рефлексогенні зони тіла, обличчя та голови. Виділяють 3 види масажу гуаша: профілактичний, косметичний і лікувально -діагностичний.
Масаж гуаша ідеально поєднує в собі простоту виконання та ефективність, що робить його доступним для широкого застосування. Тут виключений важкий етап точної локалізації точок, що необхідно при акупунктурі або прижигання. Також немає необхідності в кропіткої постановці голок або іншому впливі на окремо взяту точку. Замість цього вплив ведеться на досить великі лікувальні зони, а навик користування платівкою набувається після кількох уроків поруч з досвідченим наставником.
Під час масажу поліпшуються обмінні процеси в шкірі, виводяться токсини, тому шкіру очищають і протирають. Часто сеанс гуаша доповнюється вакумним масажем, прогріванням полинової сигарою.
Сфера застосування масажу гуаша дуже широка. Наведемо кілька прикладів його лікувальної дії, що охоплюють часто зустрічаються в лікарській практиці захворювання.
  • При остеохондрозі - поліпшується кровообіг в уражених областях, посилюється лимфоотток, за рахунок цього забирається набряк і зникає пов'язаний з цим больовий синдром, знімається м'язовий спазм.
  • Вплив на активні точки навколо хворого суглоба знімає набряк навколишніх тканин, відновлює нормальний крово- і лимфоток, знімає біль, покращує рухливість суглоба.
  • При простудних захворюваннях, бронхітах - вплив на проекційні точки легенів знімає набряк слизової бронхів, покращує дренажну функцію дихальних шляхів, знімає задишку, зменшує кашель.
  • При холециститі - процедура гуаша знімає спазм жовчного міхура, нормалізує його моторику, прибирає больовий синдром, знімає відчуття нудоти.
  • Проведення масажу гуаша на рефлексогенних зонах нижній частині спини і живота покращує кровообіг і нормалізує лимфоток в малому тазу, що прибирає застій крові в цій області, знімає запальні процеси і нормалізує функціональну активність органів малого таза, призводить до розсмоктування спайок.
  • Вплив на певні зони тіла покращує стан серцево -судинної системи: знижується артеріальний тиск, нормалізується серцевий ритм, знімається задишка, викликана захворюваннями серця.
Масаж гуаша покращує стан шкіри - за рахунок виведення токсинів забирається пігментація, вугрі, відбувається омолодження шкіри.
Відзначається сприятливий вплив на нервову систему: поліпшується сон, знімається тривожність, поліпшується апетит, порушений внаслідок нервових захворювань. Відбувається загальне оздоровлення організму, підвищується тонус і опірність інфекціям.
Слід мати на увазі протипоказання для застосування масажу гуаша: алергія; інфекційні шкірні захворювання; тромбоцитопенія; травмована поверхню шкіри; переломи до моменту зрощення кісток; зниження функції нирок; водянка ( при цирозі печінки); анасарка; високий артеріальний тиск; вагітність.
Ефект від масажу гауша часто настає вже під час процедури. Тому він може використовуватися в гостру фазу, для зняття виражених симптомів захворювання. Процес лікування може проходити через загострення, тому пацієнта потрібно попередити і заспокоїти, якщо симптоми захворювання посиляться на другий день. Може з'явитися неприємний запах від тіла. У китайській медицині існує правило: «Без загострення - немає лікування, а йде тільки полегшення». Повний курс гуаша призводить до стійкого поліпшення стану, надає профілактичну дію через запуск глибоких механізмів оздоровлення. Тому цю техніку можна активно використовувати у реабілітації.


Тарасова Ганна. 2014
Категория: Виды массажа | Просмотров: 1265 | Добавил: anna | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar